quarta-feira, maio 29, 2013

Sucesso cegou o Fluminense

Quando um produto ou serviço detém com folga a maior fatia do mercado, e a empresa responsável por esse produto ou serviço entende que ele é tão bom que não precisa de aprimoramentos, não precisa de ações para torná-lo ainda mais dominante, diagnostica-se a miopia em marketing. "Somos líderes e em time que está ganhando não se mexe." Ledo engano, pois evoluir é sempre inteligente.

Guardadas devidas proporções, foi o que aconteceu com o Fluminense nessa temporada. Entorpecidos pela conquista do Brasileirão, penso eu que os dirigentes e a comissão técnica do clube de Laranjeiras sentaram no sucesso dos pontos corridos do ano passado, não foram ao mercado com o devido apetite, não contrataram ninguém e acabaram caindo da cadeira no mata-mata da Copa Libertadores.

Ninguém é exagero, claro, já que Rhayner é titular do time treinado por Abel Braga. Ainda assim, foi pouco. É verdade que contratações de peso não teriam garantido nada. Grêmio e Corinthians, por exemplo, trouxeram vários reforços dos bons (André Santos, Barcos, Vargas, Gil, Renato Augusto, Pato) e da mesma forma caíram por terra na competição mais importante do continente. Contudo, a meu ver, o esforço feito por eles foi louvável, enquanto a relativa acomodação do Fluminense é questionável - para não dizer condenável.

Dentro do alcance, por que a equipe patrocinada pela Unimed não contratou um ou outro jogador do alto escalão? Faltou dinheiro? Faltou criatividade? Faltou ambição? Ou será que sobrou confiança em cima do elenco campeão brasileiro? Honestamente, acredito na última opção. "Se ganhamos o Brasileiro com esse plantel, podemos ganhar a Libertadores." Talvez. Poderiam ter ganhado. Como poderiam ter sido eliminados mesmo se grandes reforços tivessem chegado. Sob meu ponto de vista, porém, a miopia em marketing, o sucesso do ano passado, cegou o tricolor carioca.

No Twitter. No Facebook.

2 comentários:

Anônimo disse...

The articleice Machines introduces:This article about How To Buy Commercial Ice Machines For Restaurant,With the introduction of cutting edge and innovative technologies, a commercial ice machine is no longer a bulky device producing insanitation, consuming a lot ...

If you need more ice Machines infomation about How To Buy Commercial Ice Machines For Restaurant, Click here to find.

With the introduction of cutting ice Machines edge and innovative technologies, a commercial ice machine is no longer a bulky device producing insanitation, consuming a lot of energy, making noise, and taking a lot of time to make the needed supply of ice. As a result of high end technologies, commercial ice machines are able to achieve “being green” the highest levels of energy and water conservation. Now a commercial ice machine can easily produce from 65 pounds to 2,000 pounds of ice cubes in a day. You can find varied shapes of ice cubes such as dice, half dice, octagon, crushed, nugget, and flake.

Commercial ice machines are the standalone units,ice Machines designed to produce large quantities of ice for various commercial purposes. Once installed, these commercial ice makers are pretty automatic and do not need much attention from you or your staff. These factory-made machines consist of a condensing unit and ice-making section that operates as an integrated unit to make ice, an ice bin or a storage unit to store the created ice and a dispensing unit to dispense the ice out of the machine. Many automatic ice machines use moving water to create an improved quality of ice cubes. They work on the principle of “faster the water moves the better the ice quality becomes”. In this process, the air and un-dissolved solids get washed away. This results in pure and clear ice production.

Large amounts of ice are demanded for various purposes in many ice Machines commercial entities such as Restaurants, Bars, Ice Cream Parlors, Bakeries, Country Clubs and Golf Courses. A commercial ice machine is the perfect choice for such places as the large quantity of ice also needs to be a certain quality as well. Automatic commercial ice machines will make plenty of ice of equal size in a short span of time. All you need to do is just start the machine and set the required functions, and leave the rest up to the machine. You will get good quantity of quality ice in a short amount of time. In addition, many commercial ice machines come with a self cleaning function. This will help maintain the quality and quantity if the produced ice while decreasing the time that you and or your staff must spend with the machine.

Keep in mind that there are two varieties of ice machines: air cooled and waterice Machines cooled. Air cooled ice machines use air to disperse the heat, whereas water cooled ice machine uses water to do the same function. Air cooled ice machines use more energy and also are much noisier than water cooled ice machines. However, they are more affordable than water cooled ice machines.

An assorted collection of wonderful, fast and energy efficient commercial ice makers are readilyice Machines available in the market. Various renowned and reliable manufacturers have come up with their unique range of these amazing machines. Numerous models that create different types and sizes of ice are available in the local and online market. A competitive urge of creating more efficient and cost effective ice machines, has left the customers and consumers with a distinctive variety of these units in which to choose.

Mário Romualdo disse...

Tem a questão financeira, os bastidores conturbados por premiações e salários atrasados.